Skiferie til Zell Am See

Den østrigske skisportsdestination Zell am See er blandt de mest populære af alle skidestinationer i Østrig. De mange højdemeter som enkelte steder når et stykke over 3000 meter, er sammen med det alsidige og smukke terræn, snegarantien og den smukke natur i området er blot nogle få af årsagerne til, at så mange danske skielskere foretrækker Zell am See, hvor mange kommer trofast år efter år. Foruden de smukke omgivelser og gode skifaciliteter er byen Zell am See ligeledes et besøg værd, hvor der er mange hyggelige steder at besøge samt vilde afterski-fester at tage del i. Zell am See er særligt kendt for at lokke mange børnefamilier til, hvilket også kan ses på de mange danske skiskoler i området, ligesom at området anses for at være et meget sikkert område at stå på ski i.

Blå pister

58 km

Røde pister

49 km

sorte pister

31 km

samlet pister

138 km

Børn

5/5

begynder

4/5

øvet

4/5

ekspert

4/5

afterski

4/5

spisesteder

4/5

shopping

5/5

Video fra Zell Am See

Pistekort Zell Am See

Terræn i Zell am See

Terrænet i Zell am See er utroligt alsidigt, hvilket lokker skientusiaster og skiløbere til med vidt forskellige baggrunde og niveauer. Af kategoriserede bakker er der målt til at være 58 kilometer blå piste, 49 kilometer røde pister samt 31 kilometer sorte pister, foruden et større antal udefineret og uopmålte strækninger til off-piste kørsel. Området byder derudover på intet mindre end tre sne-parker, hvor der er rig mulighed for at freestyle sig igennem det sneklædte landskab, på de mange sikre off-pister.

Zell am See´s skihistorie

Området omkring Zell am See har trukket turister til langvejs fra gennem mere end 130 år, hvor Zell sø i højderne var egnens helt store trækplaster, særligt i sommermånederne. Senere i 1965 kom så det østrigske skiløb Kitzsteinhorn til, hvilket skulle vise sig at være begyndelsen på et kæmpe skieventyr for Zell am See. Området er ligeledes kendt for at være Østrigs første gletscher skiområde, med mulighed for at stå på ski året rundt. Skiområdet omkring Zell am See har derfor fået en central rolle i den østrigske skitradition, hvor også flere kendte skiløbere og andre kendte fra tid til anden besøger området, ligesom at også mange af de lokale østrigske skiinstruktører er uddannet netop her.

Skiskoler i Zell am See

Er det første gang du er på ski, eller har du bare behov for at få genopfrisket teknikkerne til ski eller snowboard, er der i Zell am See et væld af skiskoler at tilmelde dig, hvor du kan få styr på de basale teknikker. Populariteten af Zell am See som skidestination har endvidere medført, at prisen for skiskole i området er lavere end så mange andre steder, da de mange skiskoler kæmper bravt om hver enkelt kunde. Populariteten blandt danskere i området betyder ligeledes, at du stort set altid vil kunne finde en skiskole med danske eller andre skandinaviske instruktører, hvilket særligt vil være en stor hjælp for børnefamilier, hvor sproget ellers godt kunne være en mindre barriere i forhold til den undervisning du modtager. Særligt i højsæsonen, altså omkring skolernes vinterferie, kan I dog komme ud for, at de danske skiskoler er fuldt booket. Vil du undgå dette scenarie, kan du med fordel kontakte de danske skiskoler hjemmefra i god tid for at få bekræftet, at de har plads til jer. Området har ligeledes flere skibørnehaver for de allermindste, hvor i dog skal være opmærksomme på, at disse oftest er østrigsk-tyske og engelske hvad sproget angår.

Prisniveauet i Zell am See

Populariteten af Zell am See som skidestination har stor betydning for prisniveauet i området, som på flere parametre er både billigere og dyre end så mange andre steder, alt afhængig af hvordan du vælger at sammensætte din ferie. Overordnet set siges det, at prisniveauet er et sted i midten, hvis andre skidestinationer i Østrig sammenlignes. Populariteten af området betyder dog, at priserne særligt i højsæsonen bliver øget en del – ikke mindst hvad angår overnatningsmuligheder. Modsat betyder den store efterspørgsel dog også, at det er langt flere muligheder i forhold til hvor du vælger at overnatte, hvor du får din mad og drikke fra, samt hvilke øvrige oplevelser du gør dig under dit ophold. Vælger du et hotel, vandrehjem eller anden overnatningsmulighed lidt længere fra centrum og byen, kan det således godt lade sig gøre at rejse for nogle noget lavere priser, ligesom det også er værd at skrive sig bag øret, at prisen for mad, drikke og oplevelser gerne stiger jo nærmere du kommer toppen af bjerget. Grundet Zell am See´s højde beliggenhed og snegaranti, er skisæsonen i området længere end så mange andre steder, hvilket åbner op for muligheden for at rejse uden for højsæson til noget billigere priser.

Oplevelser og afterski i Zell am See

Den helt store oplevelse i og omkring Zell am See er naturligvis skiløb, hvor området dog også meget andet at byde på. Selve byen Zell am See har således flere små men ekstrem hyggelige gader, hvor der er mange fine restauranter, barer og mere finkulturelle oplevelser såsom kirker og borge at besøge. Området byder også på flere gode shoppingmuligheder, hvor du har gode chancer for at få en souvenir med hjem, men hvor masseturismen ellers har sat sit præg på byen, hvor kun 10.000 bor fast, men hvor mere end en million besøgende kommer forbi hvert eneste år. 

For mange er afterski en mindst lige så fast tradition på skiferien som selve ski-delen selv, og i Zell am See er der mange muligheder for både vilde og mere rolige afterski-fester. Der findes således flere diskoteker, hvor du har rig mulighed for at feste løs til DJ Ötzi, alt imens du opbygger dig en mindre brandert med mange andre danske og internationale skigæster. Ligeledes kan du dog også sagtens finde flere små hyggelige steder, hvor du kan nyde lidt stille livemusik, samtidigt med at du får en drink eller to, så du stille og roligt får ladet dine batterier op til dagen efter. Er man til de mere stille afterskifester, og kan man samtidigt gode lide gin, kan et besøg i Ginhouse blandt andet anbefales. Her kan du nemlig smage mere end 600 forskellige gin, hvor ejerne af Ginhouse også gerne plejer at øse ud af deres viden om ginnen.

Om sommeren er det særligt naturen der lokker turister til, hvor Zell Sø i højderne trækker mange vandrende og naturelskende turister til, hvor der ligeledes kan opleves en helt fantastisk udsigt ud over området. Søen og de smukke skove er dog også et besøg værd om vinteren, både med og uden ski på fødderne.