Skiferie til Østrig

Østrig har det hele! Hvad end det er en herretur eller familieskiferie. Tager du på skiferie til Østrig, kan du finde familievenlige skiområder som Wagrain. Er du mere til afterskiing, så er steder som St. Anton og Saalbach oplagte destinationer. Østrig byder på mange kilometer pister, med alt fra store brede pister, til små snævre hyggelige skovnedfarter. Uanset hvad du leder efter, er sikkert, at du kan finde en passende skiferie i Østrig.

Wagrain

4/5
© Snow Space Salzburg | www.snow-space.com
275 km
390 km
95 km

Saalbach

4.5/5
205 km
166 km
37 km

Bad Gastein

3.5/5
60 km
117 km
24 km

St. Anton

4/5
robson-hatsukami-morgan-FTJHdBkDpBE-unsplash
131 km
123 km
51 km

Schladming

3.5/5
© Schladming-Dachstein.at/raffalt
50 km
100 km
17 km

Zell Am See

4/5
© Zell am See-Kaprun Tourismus
58 km
49 km
31 km

Skiferie til Østrig

Østrig er en af de mest populære destinationer for danskerne, der ønsker at komme ud og svinge hofterne på løjperne iført ski eller snowboard. Der er et væld af kendte og populære skisportssteder i Østrig, heriblandt de mest populære i Wagrain, Schladming, Zell am See, St. Anton, Saalbach og Bad Gastein, for blot at nævne nogle få. Her hos Find-skiferie.dk kan du få et overblik over de mange muligheder du har for skirejser til Østrig, samt hvad der hører til af hoteller, overnatning og andet vigtigt skiinfo om Østrig.

Skirejser til Østrig for hele familien

Når så mange danskere vælger Østrig, når de skal på skiferie, skyldtes det, at ski i Østrig er for hele familien og folk i alle aldre. I de mange sneklædte bjerge i Østrig, er der således mulighed for at prøve sig af på mange niveauer i forskellige terræn, hvor det ikke er nogen forudsætning, at du tidligere har stået på ski. På de største af de østrigske skisportsdestinationer er der således et kæmpe udvalg af både sorte, røde, blå og grønne pister, foruden børnepister og offroad pister for de der har mod på dette. Uanset om det er din første ski rejse, eller om du har været på ski i Østrig siden du selv var helt lille, kan du finde en bakke og piste som passer til dit niveau. 

Tag på skiskole med danske instruktører

Hører du til dem der er i Østrig på ski for første gang, eller trænger du du bare til at få genopfrisket dine evner på ski, er der på de fleste af destinationerne god hjælp at hente for nybegynderne, i form af skiskoler. Udbuddet af skiskoler er stort, både til ski og snowboard, hvor der på de mest populære skisportsdestinationer i Østrig for danskere, også vil være muligt at finde skiskoler med danske instruktører og guider. Her vil der flere steder også være skiskoler særligt beregnet til børnene, hvor de mindste sammen med andre børn kan lære de mest basale færdigheder som at dreje og bremse på skiene. Med danske instruktører slipper i også for den sprogbarriere der kan være for især de mindste, hvor i trygt kan overlade børnene til de dygtige instruktører et par timer, mens de lærer at stå på ski.

Billige skirejser til Østrig

Du har mange muligheder for at finde billige skirejser, hvis du vælger skirejser i Østrig. Køber du en samlet pakkerejse med alt inkluderet, vil prisen ofte være noget højere, end hvis du selv sammensætter din rejse. Fordelen ved at sammensætte sine rejser selv, er foruden at det vil give dig en billig skiferie, også at det giver dig et større kontrol over din skiferie Østrig. Ønsker du en billig kør selv skiferie til Østrig, kan du derfor overveje selv at booke din egen overnatning, liftkort samt leje udstyr når i kommer frem, hvis ikke du selv ejer noget du kan benytte. Kender i nogle der har udstyr såsom masker, varmt undertøj og vanter, kan i også overveje at spørge, om i må låne deres udstyr. Tager man ofte på ski i Østrig, kan det naturligvis betale sig at købe eget udstyr, men er det den første ferie i Østrig, og ved du ikke om ski er noget for dig, kan du med fordele låne af andre. Hvad overnatning angår, plejer det ikke at være noget problem at finde overnatning på egen hånd, hvis man er ude i god tid, og det ikke lige er i skolernes vinterferie. Ønsker du en billig vinterferie til Østrig, kan du med andre ord godt få svært ved at finde en billig overnatningsmulighed nær skiområderne. Ikke desto mindre kan du gøre forsøget, hvor det som hovedregel bliver billigere, jo længere væk fra skisportsområderne som overnatningen ligger. 

Skirejser på tilbud til Østrig

Uden for højsæson kan du ligeledes fra tid til anden være heldig at falde over en afbudsrejse til billige penge. Slår du til her, skal du ofte være klar på at rejse med få dages varsel, og du har heller ikke de samme muligheder for at vælge hotel og destination. Disse skirejse tilbud kan være svære at finde for større familier, hvor du har noget bedre chance som enkeltperson eller som par.

Overnatningsmuligheder på skiferien

Langt de fleste der tager på skiferie i Østrig, vælger at indlogerer sig på hotel i Østrig. De fleste, særligt større hoteller, tilbyder muligheden for at købe noget at spise, samtidig med at de har særlige rum hvori du kan opbevare dit skiudstyr, så skiene ikke står og drypper oppe på værelset. På mange hoteller i Østrig er der ligeledes bar, hvor du har mulighed for at møde de mange andre danskere og turister over en kold øl, når mørket falder på.

Foruden billige hoteller i Østrig, kan du også leje på skihytter i Østrig. Skihytterne kan variere meget i størrelse, hvor det også er muligt at finde større skihytter til flere familie og venner der er på skiferie sammen. Ved leje af en skihytte, slipper I for at forholde jer til naboens larm, hvilket mange sætter pris på, efter en hård, sjov og lang dag i de østrigske bjerge.

Den østrigske afterskitradition

For mange, særligt yngre danskere, er afterskitraditionerne et mindst lige så fast tradition på deres skirejser til Østrig, som selve det at stå på ski er. I Østrig er særligt St. Anton, Obertauern, Saalbach-Hinterglemm kendt for at have nogle af de bedste afterski fester, hvor mange mødes på de nærliggende barer, og hotelbarer for at feste til DJ Ötzi og de mange andre schlagerhits. Særligt omkring skolernes vinterferie, bugner hoteller og barer af unge mennesker med godt humør og en forkærlighed for alkohol. Her handler det om at være på barerne på bjerget under happy hour til den rigtige tid. Rejser du i og omkring vinterferien, og er du ikke så meget til larm og vilde fester om aftenen, kan du med fordel vælge at leje en hytte eller alternativ undersøge forholdene på hotellet.

Sne- og skivejr i Østrig

Forholdene til at stå på ski i, er tæt på optimale. Dette gælder også skivejret Østrig. I de høje bjerge, oppe i de Østrigske alper, er der således en god kulde som formår at holde på sneen, samtidig med at solen ofte trænger igennem i de luftlag. Vejret er svært at spå om, særligt hvis du booker din ski rejse til Østrig flere uger og måneder i forvejen. Heldigvis er vejret hjulpet godt på vej af blandt andre snekanoner, hvilket gør at det ofte er muligt at stå på ski, selvom det ikke har sneet længe. Mangel på sne er derfor også et sjældent problem i Østrig i skisæsonen, hvor det oftere sker, at der er for meget sne på pisterne, hvilket af og til medfører, at bakkerne blive lukket grundet de fare som kan være tilknyttet. Flere vælger i dag også at tage på spontane skiture med weekend ski Østrig. Hvis du gør dette, kan du selvfølgeligt tjekke vejrudsigten hjemmefra for at være sikker på gode skiforhold. Som regel plejer det dog at være nok, at tjekke forholdene fra de seneste år på den tid hvor du rejser.