Skiferie til Livigno

Til trods for Livignos beskedne 115 kilometer samlede pister, er Livigno danskernes med afstand mest populære skidestination i Italien, hvor tæt på 35 tusinde danskere besøger området på en god sæson. Den hyggelige alpeby Livigno ligger mellem to dale i 1.816 meters højde i det nordlige Italien, nær grænsen til Schweiz, med flere gode transportmuligheder for både de der kører selv, samt de der ønsker at flyve eller at tage toget. Livigno som skidestination tiltrækker folk i alle aldre med vidt forskellige niveauer, hvor områdets mange børnebakker og sikre terræn ligeledes tiltrækker mange børnefamilier og nybegyndere.

Blå pister

30 km

Røde pister

65 km

sorte pister

20 km

samlet pister

115 km

Børn

4/5

begynder

4/5

øvet

4/5

ekspert

4/5

afterski

4/5

spisesteder

5/5

shopping

5/5

Video fra Livigno

Pistekort Livigno

Skiterræn i Livigno

Skiområdet i Livigno er ideelt for både nybegyndere og de mere øvede. Mange af pisterne i området er brede med blødt sne på toppen, hvilket øger snesikkerheden for særligt de der ikke har stået på ski så mange gange før. For de øvede byder området ligeledes på flere gode off-piste ruter samt snowparker, hvilket tiltrækker både mange turister samt professionelle skiløbere, som ønsker at træne deres skikørsel og teknik. Det højeste punkt på bjerget er i hele 2.796 meters højde, hvilket lover godt for snegarantien i området, hvor alene de officielle ruter byder på 40 kilometers blå pister, 55 kilometers røde pister samt 20 kilometers sorte pister. Trods de mange højdemeter, er Livigno kendt for at have mange solskinstimer, hvor det ofte er muligt at nyde en tur i den kolde sne, alt imens solen varmer bjerget og de mange skiløbere op. Skiområdet har ligeledes mange lifte til at transportere de mange tusinde gæster op på bjerget, hvor ventetiden for at komme op bestemt er i den lave ende.

Skiskoler i Livigno

Uanset om det er første gang du står på ski, eller om du har været på skiferie mange gange før, har du mulighed for at finde et hold på en skiskole som passer til dit niveau og behov. Som nybegynder vil du lære de mest basale teknikker til enten ski eller snowboard, mens de øvede ofte vil guides ud på nogle noget mere udfordrende pister og ruter, hvor også de kan blive udfordret og få bragt deres indre legebarn i spil. Området har flere skiskoler, hvor det ofte ikke er noget problem at finde en plads på et hold, selv hvis I ikke har booket en plads før afrejsen. Omkring skolernes vinterferie og særligt højsæsonen, er der ligeledes flere muligheder for at tilmelde sig danske skiskoler med danske skiinstruktører, ligesom at det er muligt at hyre en dansk instruktør til privat undervisning. Dette kan være en kæmpe fordel for særligt børnefamilier, hvor sprogbarrieren derfor undgår at blive et problem i forhold til den undervisning der gives. Du bør dog være opmærksom på, at pladserne på de danske hold er meget eftertragtede, og du derfor bør booke en plads hertil i god tid, gerne inden afrejse. Privat undervisning med dansk instruktør bør i ligeledes kontakte firmaerne bag i god tid, hvor en times ski med privat underviser koster hvad der svarer til cirka 340 danske kroner. 

Oplevelser og seværdigheder i Livigno by

Der bor i dag lidt over 6.000 personer i Livigno by fast, hvor området foruden de skirelaterede oplevelser også har andet at byde på. Livigno by har således ligeledes gode shoppingmuligheder samt supermarkeder i de mange små og hyggelige sidegader, samt flere gode restauranter, hvor særligt de fantastiske gastronomiske oplevelser er noget der kendetegner de italienske skisportsdestinationer, sammenlignet med for eksempel Østrig, Frankrig, Sverige og Norge. I byen finder I ligeledes et badeland, et væld af barer og diskoteker, samt flere solspots med god udsigt ud over området. Af oplevelser på ski, har kan du blandt andet prøve kræfter med aktiviteter som langrend, skiskydning eller aftenski på oplyste pister, for blot at nævne nogle få af dine mange muligheder. 

Afterski i Livigno

Ski og afterski hører for mange unægteligt sammen. Livigno er ingen undtagelse, hvor Livigno i skrivende stund har mere end 20 barer at byde på, med forskellige temperamenter og stemning. Sammenlignet med flere østrigske skisportsdestinationer er afterskifester i Italien ofte lidt mere afdæmpet, da områder som Livigno tiltrækker langt flere børnefamilier og færre grupper af unge. Dette betyder dog ikke, at det ikke er muligt at finde fester med godt gang i den, hvor flere barer inviterer til livemusik, DJ og vilde afterski-fester, men hvor det samtidigt også er mere end muligt at finde en mindre og mere afdæmpet bar, hvor du kan nyde en kold øl eller en glas vin til at lade op på oven på en hård dag. 

Prisniveauet i Livigno

Prisniveauet for de fleste italienske skisportssteder er ofte i den billige ende, sammenlignet med lande som Frankrig og Østrig. Livigno er ingen forskel herfra, hvor du får meget for pengene, og hvor du kan spare gode summer på alt fra liftkort til mad, overnatning og oplevelser. Liggende så tæt på grænsen til Schweiz som Livigno gør, har det medført, at området er gjort toldfrit, hvilket har sænket priserne yderligere, hvortil flere ting som mad og shopping er billigt selv efter italienske forhold. Priserne på ting som skikort, leje af udstyr, overnatning og skiskoler varierer dog meget alt efter hvornår på sæsonen du besøger Livigno. I og omkring højsæsonen stiger priserne betragteligt som følge af den store efterspørgsel, mens du har gode muligheder for at spare penge, hvis du rejser uden for højsæson. Et seks dages liftkort i området koster det meste af sæsonen godt 1850 kroner, hvor børn under otte år kører gratis med lifterne, hvilket igen har været medvirkende til at tiltrække mange børnefamilier til området. 

Værd at notere sig er ligeledes, at priserne også gerne er højere jo nærmere du kommer toppen af bjerget, samt jo tættere på centrum et hotel, vandrerhjem, hytte, restaurant og så videre ligger. Dette gælder særligt, hvis du vælger at købe din mad og drikke oppe på bjerget fremfor i byen Livigno, men hvor du også kan overveje at lede efter overnatningsmuligheder lidt længere fra centrum, hvis du ønsker yderligere besparelser på din skirejse.