Skiferie til Wagrain

Familieskiferie i højklasse

Skal du på skiferie til Østrig, er Wagrain et hit med familieskiferie i verdensklasse. 
Her er der plads til hele familien, og med et højt antal blå og røde pister, er der både udfordringer for børnene, begynderne og de øvede. Wagrain er en meget populær skidestination for danskerne. Du vil derfor opleve, at møde mange danskere på din vej ned over pisterne – især hvis du tager afsted i skolernes vinterferie. 

Blå pister

275 km

Røde pister

390 km

sorte pister

95 km

samlet pister

760 km

Børn

5/5

begynder

3.5/5

øvet

4/5

ekspert

3/5

afterski

3/5

spisesteder

3/5

shopping

4/5

Prisniveau

3/5

Video fra Wagrain

Hør Thomas Uhrskov tale om skisportsstedet Wagrain.
Videoen er fra 2011, men stadig aktuel.

Børnevenlig ski i Wagrain

Er børnene blevet gamle nok til at skulle have ski under fødderne, så er Wagrain bestemt et område man skal planlægge skiferie til. I Wagrain finder du masser af udfordringer for børnene. Overalt i Wagrain finder du brede familievenlige pister. Og med masser af spisesteder på pisterne, er der rig mulighed for at få tanket børnene op til eftermiddagsski. 

Dansk skiskole til børnene

Wagrain byder også på dansk skiskole. Blandt andet kan du gennem Danski og Vinterly, kan du booke skiskole til dine børn. De danske rejseselskaber samarbejder med den lokale Wagrain skiskole, Schischule Rot Weiss. En god idé er, at booke holdet hjemmefra, da holdende ellers godt kan være fyldte – især i højsæsonen. I Wagrain tilbydes skiskolen til børn fra 3 års alderen. Og til børnene under 3 år, er der mulighed for at aflevere dem i børnehave “Kindergarten”. Alternativt kan du undersøge hjemmefra, ved at Google: Skischule Wagrain

Wagrain byder også på andre udfordringer til ungerne. Foruden store snowparks, er der mulighed for børnene at lege i sneen efter dagens skiløb. Er man mere til vandland, kan man besøge vandlandet Wasserwelt. Her er både plads til børnene med rutsjebaner, og de voksne med spa og wellness. I wellness afdelingen er der dampbad, sauna og meget andet. 

Skiløb for voksne

Selvom Wagrain er godt for børnene, er der også masser af udfordring for voksne!

Skiområdet i Wagrain består af bjergene; Grafenberg og Griessenkarreck. Med den nyligt etablerede G-link kabinebane, er de to bjerge forbundet. Den store og effektive lift kan transportere 130 personer ad gangen, og det er derfor enkelt at komme fra det ene bjerg, til det andet.  På bjergene kan du stå på ski i skiområderne Wagrain, Flachau, St. Johann in Pongau og Alpendorf. Så er du øvet på ski, er der mange kilometer piste at kaste sig ud i.

Er du til vildere udfordringer end hvad pisterne kan tilbyde, skal du besøge området Kleinarl. Her er der mulighed for at køre off-piste ski. Ved Flachauwinkl ligger Absolut Park, og her kan du teste dine freestyle tricks af ud over de store hop – også kaldet kickers.

Afterskiing i Wagrain

Efter en lang dag på ski, er det tid til at indtage afterskiing stederne. 

Du kan starte ud på én af bjergets mange barer, hvor du i selskab med lidt koldt til ganen, kan nyde de sidste solstråler af dagen. Når du kommer ned til Wagrain by er der især to populære afterski steder. På Kuhstall som er beliggende ved Flying Mozart og får du klassisk afterski med dans på bordene. Og på Kühlberg Alm ved foden af Grafenberg, får du live musik, som man kan synge med på. Hvis det skal gå lidt vildere for sig hen på de senere timer, så er det Disco Tenne du skal besøge. Tenne er Wagrains største diskotek og her spilles en blanding af afterski hits og nyt musik. 

Pistekort Wagrain

Hvor er de bedste spisesteder?

Wagrain byder på en lang række spisesteder – både langs pisterne og nede i byen. Der er rig mulighed for at bespise sig med alle de østrigske madklassiskere såsom wienerschnitzel, germknödel og kaiserschmarrn. Her kan du skylle ned med en weissbier, lumumba eller schiwasser.

I løbet af skidagen i Flachau skal du besøge den moderne restaurant, Liza Alm. Her spilles der høj musik, og fra den lækre terrasse, kan du nyde solen i selskab med noget god mad og drikke. Er ski vejret i Østrig knap så godt, kan man trække indenfor, hvor den lokale dj spiller de kendte afterskiing klassikere. Ved bunden af Flying Mozart finder du Almmonte. Her får du mad af høj kvalitet, og der er noget for enhver smag. Du kan både nyde din frokost og aftensmad på Almmonte. Er du til traditionel østrigsk mad, skal du besøge Bauernstuberl. Restauranten ligger på vejen fra Wagrain til Kleinarl, og er ikke så turistet. Du har derfor mulighed for, at nyde en autentisk østrigsk oplevelse her. 

Snesikkerhed i Wagrain

Wagrain byder altid på høj snesikkerhed. Er vejret i Wagrain ikke så godt at der falder sne, så står snekanonerne klar, til at dække pisterne med ekstra sne. Med snekanonerne kan Wagrain åbne 90% af pisterne. Så du behøver ikke være nervøs for, om der ligger nok sne til at kunne stå på ski.

Du kan også holde øje med vejrudsigten i Wagrain her, samt se 14 dages vejrprognosen. 

Priser på liftkort og skileje

6 dages liftkort koster 2.130 DKK til voksne og 1.065 DKK for børn. Derudover kan der tilkøbes ekstra dage. Rejser du med et rejseselskab, så er liftkortet oftest inklusiv. 

Leje af ski og udstyr og snowboards til voksne starter ved 700 DKK, alt afhængigt at sværhedsgraden.

Hoteller i Wagrain

3/5

Hotel Kirchboden

Hotel Kirchboden er ét af de mest populære hoteller i Wagrain. 
Herfra har du 250 meter til nærmeste lift (T-lift), 50 meter til skibussen og 10 minutters gang til Wagrain centrum. Hotel Kirchboden har dansk personale, og i kælderen er der et nyrenoveret legerum. Det er derfor et oplagt hotel til børnefamilier. Hotellet byder også på en bar, hvor de voksne kan mødes over en Weissbier. Indlogering på Hotel Kirchboden er altid inklusiv halvpension. Sidst, men ikke mindst, gemmer hotellet på et spa- og saunaområde, og en tur her er en rigtig dejlig måde at slutte en lang dag på ski.

Læs mere om Hotel Kirchboden hos Vinterly.

3/5

Haus Peregrina

Er man mere til egen lejlighed i Wagrain, så er Haus Peregrina et godt bud. Her kan man leje alt fra 2 personers lejligheder til 7 personers lejligheder. Haus Peregrina er placeret i den øvre del af Wagrain – Kirchboden. Vil man gerne leje lejlighed i Wagrain, er Haus Peregrina derfor anbefalelsesværdigt. Du får nemlig også adgang til Hotel Kirchbodens wellness område. Der kan tilkøbes halvpension for 1500 kr. pr. voksen og 950 kr. pr. barn t.o.m 15 år. Fra lejlighederne er der 250 meter til liften og 1000 meter til centrum af Wagrain.

Læs mere om Haus Peregrina hos Vinterly.

4/5

Hotel Alpina

Hotel Alpina er et hyggeligt hotel, kun 100 meter fra nærmeste piste. Er der godt med sne, kan man stå på ski næsten helt ned til hotellet. De fleste indkvarteringer på hotellet er inklusiv halvpension, og består af morgenmad og aftensmad. Er du ikke på afterski, kan du bruge aftenen i hotellets kælder, hvor du finder pool, sauna og spa. Der findes to wellness afdelinger. Den ene kræver at du ikke bærer badetøj, og i den anden skal du have badetøj på. Hotellet her, egner sig bedst til grupper uden børn. 

Læs mere om Hotel Alpina hos Hotels.com.

Bestil skiferie til Wagrain her

Bestiller du skiferie gennem ovenstående link, støtter du Find-Skiferie.dk