De bedste skisteder

I mange europæiske lande er der er en stor og stolt traditioner for skisport, hvor du også finder nogle af de bedste skisteder i verden. Dette gælder for lande som Frankrig, vores to skandinaviske naboer Norge og Sverige, samt ikke mindst Østrig og Italien – der årligt får besøg af flere hundredetusinde danske skisportsentusiaster og hyggeskiløbere.

Hvor mange af de der har stået på ski hele livet har en god ide om hvilke skisportssteder der passer dem bedst, kan det for andre og mere uerfarne skiløbere være svært at skabe et overblik over over det store udvalg af skiområder og skidestinationer. På Find-skiferie.dk, giver vi dig derfor et mindre overblik af nogle af de bedste skisteder og skiområder i Østrig og Italien.

Italienske skiområder

Mange af de største og mest populære skiområder i Italien, ligger i bjergene i den nordlige del af Italien, på grænsen til lande som Østrig og Schweiz. Hver skidestination i Italien tilbyder op til flere hundrede kilometer pister i det officielle terræn, foruden de mange muligheder for offpiste ski og snowboarding. Hvor nogle af skisportsdestinationerne er meget børne- og familievenlige, er andre af de østrigske skiområder noget vildere, og byder i højere grad op for de der kan lide fest og gang i den.

For eksempel er der kæmpe forskel på at tage på ski i Livigno og Canazei, til trods for at de begge er skiområder Italien, og ligger forholdsvis tæt på hinanden. Livigno er således hvad der bliver beskrevet som en stille og afslappet skisportsdestination, for de der kan lide at hygge sig og slappe af. Mange børnefamilier lokkes derfor til, hvor der er ekstra gode forhold for nybegyndere, uden at man bør frygte for tung trafik på de sneklædte pister. Mange ældre finder derfor også stor glæde ved en skisportsdestination som Livigno, som samtidig også har en del kulturelle oplevelse at gå på opdagelse i.

Hvor Livigno er stille, er den italiensk destination Canazei noget mere livlig. Canazei er både større og vildere, hvor mange yngre skiløbere og festglade unge lokkes til, hvilket har sat sit præg på området, som samtidig er blevet kendt for nogle vilde og festlige afterskifester med et vildt natteliv.

Når du vælger skidestination i Italien, bør du derfor overveje om du er mest til vilde skiture og et et livligt natteliv, eller om du sætter større pris på stilhed og hygge sammen med de du rejser med. 

Østrigske skiområder

Ligesom i Italien, er der store forskelle på de mange skiområder i Østrig. Blandt de mere populære, som du kan læse nærmere om her på siden, er østrigske skiområder som Wagrain, Saalbach, Bad Gastein, St. Anton, Schladming og Zell Am See. Som tilfældet er med de Italienske skisportsområder, er der ligeledes store forskelle på de Østrigske skisportsområder. Fælles for alle skidestinationer i Østrig er, at de hver især tilbyder mange kilometer løjpe og piste på både grøn, blå, rød og sort bakke. Her stopper lighederne dog også, hvor der er store forskelle på både de omkringliggende byer, samt ikke mindst typen som oftest kommer på de mange forskellige østrigske skiområder. 

Her er det også værd at nævne, at der i Østrig blandt andet er bjerge og skisportssteder i en højde på over 3.000 meter, hvilket både tilbyder en fantastisk udsigt på de mange smukke og solskinsrige dage, samtidig med at de mange højdemeter hjælper med at virkelig at få pusten op.

Forskelle på ski i Østrig og Italien

At vælge mellem to så forskellige skidestinationer som Østrig og Italien kan for mange være svært. Begge lande har adskillige skisportssteder af den allerhøjeste kvalitetsmæssige niveau, hvor det i sidste ende er et smagssag, om man er til det ene eller andet. 

Østrig er ofte associeret med den hyggelige alpestemning i bjælkehytter med kvinder og mænd iført lederhosen, dansende til traditionel østrigsk-tysk schlagermusik, mens de servere store kolde øl hen over baren. Dette kan naturligvis også opleves på mange af de østrigske skiområder, hvor denne kultur, tradition og stemning stadig lever i bedste velgående.

Selvom Italien også har en dejlig og yderst imødekommende og gæstfri kultur, er Italienske skiområder ikke på samme måde associeret med en stereotyp. Hvor Italienerne derimod slår østrigerne, er i forhold til den ære de sætter i at give de mange turister og skisportsudøvere den bedste mulige oplevelse ude på bakkerne. I Italien er myndighederne således ekstra nænsom med at vedligeholde og sikre de pisterne, hvilket betyder, at de mange sneklædte skidestinationer Italien er blevet passet og plejet ekstra godt.

Prisforskelle på ski i Italien og Østrig

Rundt omkring på nettet findes der mange blogge og mindre uofficielle undersøgelser af hvor de bedste og billigste skisportssteder er. Mange har givet deres bud, men vigtig at understrege er, at både pris og den kvalitet mange bedømmer, er baseret på en række subjektive kriterier. 

Prisforskellene kan således være store på de forskellige destinationer i både Østrig og Italien, hvor der ligeledes betyder meget for prisen, hvornår på året du rejser. De mest populære skisportssteder vil således være ekstra dyre i især skolernes vinterferie, mens at visse af de billigere og mindre besøgte skiområder i særlige tilfælde kan vise sig at være dyre i blandt andet kost og logi. 

Noget endegyldigt svar på hvad der er billigst er derfor ikke muligt at give. Det afhænger i høj grad af, hvad du har behov for at bruge penge på under rejsen, herunder mad, overnatning, liftkort, transport, byliv osv. 

Tag på skiferie og få en på opleveren

Hvad end du vælger din næste skiferie til Østrig eller Italien, er du garanteret en kæmpe oplevelse. Det at kælke eller glide ned af de smukke snefyldte bjerge på ski og snowboards er både smukt, samtidig med at det er sjovt. Følelsen af en kop varm chokolade oven på en lang og sej dag på de Østrigske og Italienske pister kan ikke undervurderes. Den hygge og samvær du opnår gennem en skiferie med den nærmeste familie eller vennerne, fås kun få andre steder. 

De mange skisportsdestinationer i Italien og Østrig  har hver især hundredvis af timers sjov, hvor det ikke er tilfældigt at mange blive bidt at det at stå på ski, og vender tilbage til de samme steder mange gange. Har du endnu ikke prøvet at stå på ski, bør du derfor overveje det på kraftigste. At stå på ski er en oplevelse som alle kan finde glæde i, og om ikke for selve skiløbet, så for de naturskønne omgivelser, den hyggelige stemning og de mange glade mennesker du vil møde oppe på bjergene og nede i landsbyerne. 

Find inspiration til din kommende skidestination på Find-skiferie.dk, og forbered dig på en stor oplevelse når du kommer susende ned af bjergene i de østrigske og Italienske alper.