Skiferie til St. Anton

Verdensklasse skiløb i St. Anton

I det østrigske skiområde St. Anton am Arlberg, finder du ét af Østrigs absolut bedste skiområder.
Er du skientusiast, er St. Anton bestemt et sted du skal besøge. Her finder du udfordrende skiområder, med stejle pister og stor snesikkerhed. Derfor besøger mange skiløbere med hang til offpiste/freeride skiing St. Anton. 

Blå pister

131 km

Røde pister

123 km

sorte pister

51 km

samlet pister

305 km

Børn

4/5

begynder

3/5

øvet

4/5

ekspert

3/5

afterski

5/5

spisesteder

3/5

shopping

5/5

Prisniveau

4/5

Video fra St. Anton

Østrigs bedste offpiste skiløb

I St. Anton finder du mere end 200 kilometers offpiste – og de er markeret. Nogle af ruterne er Hinterrendl, Mattun og Schöngraben. Er du dygtig til at stå på ski eller snowboard, og har du mod på at bevæge dig udenfor pisterne, anbefaler vi, at du prøver nogle af de fede offpiste områder i St Anton af. Vi anbefaler at benytte guider eller folk der kender området godt, da der altid er risiko for laviner. Invester derfor også i en lavinebipper og rygsæk med sonde og skovl. Og tag aldrig på freeride skiing alene. Har du styr på de grundlæggende principper med offpiste ski, får du altså fantastisk skiløb i St. Anton. Med den høje snesikkerhed, er der gode muligheder for puddersne.

Pistekort St. Anton

På skiferie til St. Anton

Østrigske St. Anton am Arlberg er blandt danskernes foretrukne skisportsdestinationer, med bakker, løjper og oplevelser for hele familien samt terræn for både nybegyndere og øvede. St. Anton er blandt andet kendt for, at med sine mere end 2.800 meter, at være yderst snesikker, samt for at have nogle af de bedste off-piste faciliteter i Østrig, hvilket tiltrækker mange professionelle og svært øvede skientusiaster fra hele verden. I området nær St. Anton am Arlberg er der ligeledes nogle fine spisesteder, samt et charmerende og hyggeligt bymiljø med gode muligheder for både after-ski og afslapning. St. Anton er med andre ord et godt valg til din kommende skirejse uanset om du er begynder eller øvet, samt uanset om du er til hygge med familie og venner eller til store fester med masser af alkohol og østrigs afterskimusik.  

Mere end 300 kilometer piste

Med mere end 300 kilometer piste med mange blå, røde og sorte pister, er der til mange dage og ugers sjov i bjergene nær St. Anton. Foruden de 131 kilometer blå pister til nybegyndere, samt 123 kilometer røde pister og 51 kilometer sorte pister for de mere øvede, har skisportsområdet ligeledes et væld af off-piste-ruter, hvilket også har givet St. Anton et ry for at være Østrigs bedste destination for off-piste-skiløb. Her kan du blandt andet prøve kræfter med de berygtede off-pister som Hinterrendl, Valuga, Schögraben, Langen og Matton, for blot at nævne nogle få. De mange afmærkede samt uafmærkede ruter giver dig med andre ord gode muligheder for konstant at prøve nye løjper og bakker, hvilket hjælper til at bevare spænding i at udforske nyt terræn og nye bakker hver dag.

Skiskoler og børn i St. Anton

Selvom St. Antons mange off-pister tiltrækker et væld af erfarne skiløbere, er der ligeledes flere skiskoler, hvor du og dem du rejser med kan lære at stå på ski fra bunden. I St. Anton er der således flere skiskoler med både, danske og udenlandske instruktører til både nybegyndere samt de der søger at udfordre sig selv med hjælp fra trænede og erfarne instruktører. Med flere børnebakker og afskærmede skiskoler i sikkert terræn, er der ligeledes gode forudsætninger for at også de allermindste, børnene, sikkert og trygt kan deltage i undervisningen på de mange skiskoler.

Afterskiing i St. Anton

St. Anton by er kendt for sine vilde og fantastiske afterski-fester, som begynder allerede tidligt om eftermiddagen som de første skiløbere finder deres vej ned fra bjergene. Her vil et bredt udvalg af barer tænde op for musikken og spille klassikere som DJ Ötzi og Anton aus Tirol, mens du vil få serveret store kolde fadøl af lederhosenklædte ansatte der om nogen formår at starte en fest. Afterskifesterne tiltrækker gerne mange unge mennesker, hvor du med sikkerhed vil møde mange nye mennesker, både danskere og udlændinge, og hvor der er garanti for god stemning. For de der er lidt mindre til høj bass, skrig og skrål, og som gerne vil undgå at promillen stikker helt af, er der også gode muligheder for det. I St. Anton er der således også flere mere klassiske afterskibarer med levende musik og en mere afdæmpet stemning, hvor du lettere kan føre en samtale, mens du lader op til morgendagens strabadser med et par øl eller tre.

St. Anton by

Foruden sine mange barer og afterski-steder er St. Anton en rigtig hyggelig by med flere gode spisesteder, charmerende gader og huse, samt rigtig gode shoppingmuligheder. Vælger du at tage tidligt ned fra bjerget en dag, har du således gode muligheder for stadigt at hygge dig og få en på opleveren med en god frokost på en af de lokale restauranter. Som på så mange andre turist- og skidestinationer kan centrum dog godt føles en anelse for besøgt med for meget fokus på turisme frem for autencitet. Søger du en mere autentisk oplevelse, kan du derfor overveje at besøge nabobyerne i nærområdet såsom Zürs og Lech, hvor der er noget færre turister og hvor du ligeledes kan få noget fantastisk mad og en god oplevelse.

Prisniveau i St. Anton

Prisniveauet i St. Anton ligger i den dyre ende sammenlignet med andre skisportssteder i Østrig. Det gælder særligt hvad angår mad og oplevelser, hvor priserne godt visse steder kan være en smule pebret. En rejse til St. Anton behøver dog ikke nødvendigvis at være dyre end til så mange andre destinationer, hvor du med lidt god forberedelse sagtens kan gøre din rejse noget billigere. I St. Anton er der således et stort udvalg indenfor både mad og overnatningsmuligheder, hvilket typisk er der hvor de mange skiturister ligger de fleste af deres penge. Det store udvalg betyder også, at du har gode muligheder for at finde et mindre sted at overnatte, måske lidt længere fra centrum, til en væsentligt lavere pris. Ligeledes kan du spare gode penge på at købe en frokost i byen og tage den med i tasken, da priserne oppe på toppen er noget højere end nede i byen. Angående overnatningsmuligheder har det ligeledes stor betydning for prisen, hvornår på året du rejser. I og omkring skolernes vinterferie sættes priserne op som følge af den store efterspørgsel, men rejser du uden for højsæson kan du ofte få din rejse noget billigere.

Ski- og sneforhold for St. Anton am Arlberg

Det højeste punkt i bjergene ved St. Anton er 2.811 meter over havets overflade. De høje bjerge er ideelle for skiløb, da bjergene så godt som altid er naturligt dækket af sne i skisæsonen. Som de fleste andre skisportsdestinationer har St. Anton ligeledes flere snekanoner, som kan bidrage i tilfælde af manglende sne, så du ikke kører eller rejser forgæves. Af øvrige relevante forhold og faciliteter er det værd at nævne, at liftene nær bjerget har kapacitet til at fragte mere end 140.000 skiglade gæster op på toppen i timen, hvilket sikre dig en minimal ventetid og mest muligt ski under dit ophold. De yderst gode forhold og faciliteter hvad angår både sne, bakker og lifte er blot nogle få af årsagerne til, at også mange professionelle skiløbere fra nær og fjern ynder at træne i bjergene nær St. Anton.