Skiferie til Canazei

Canazei er en gigantisk skisportsdestination i den absolutte verdensklasse med alt hvad hjertet kan begære. Området som Canazei ligger I, er en del af Superski Dolomiti, der er kendt som verdens største skisportsområde, og hvor de glade tilrejsende skiløbere får adgang til hele 1.220 kilometer pister, hvoraf de højeste går så højt som op til 3.343 meter over havets overflade. Foruden de fantastiske skifaciliteter har området nær Canazei ligeledes meget at byde på hvad angår oplevelser og god stemning, samt ikke mindst hvad angår gastronomien, som næppe findes bedre og mere varieret på nogen anden skidestination.

Blå pister

575 km

Røde pister

525 km

sorte pister

120 km

samlet pister

1.220 km

Børn

3/5

begynder

4/5

øvet

5/5

ekspert

4/5

afterski

3/5

spisesteder

5/5

shopping

4/5

Video fra Canazei

Pistekort Canazei

Pister og terræn i Canazei

Skiområdet nær Canazei er det største i verden, med hele 1.220 kilometer pister, fordelt på 575 kilometer blå pister, 525 kilometer røde pister samt 120 kilometer sorte pister. Dertil har Canazei ligeledes utallige muligheder for off-piste ruter samt fun-parker, hvor tricks, freestyling og dit indre legebarn kan slå sig løs. De mange højdemeter har den betydning for Canazei, at området har yderst gode betingelser for sne- og skivejr, hvor mange ligeledes er ansat med det éne formål at passe og pleje sneen, samt sikre de bedst mulige forhold for de mange hundrede tusinde som slår et smut forbi Canazei hvert eneste år. Det gigantiske område har ligeledes mere end 450 skilifte med kapacitet til at fragte mere end 600.000 passagerer i timen. Canazei er derfor en skisportsdestination hvor intet overlades til tilfældigheder, og hvor der passes godt på både forholdene samt de mange skiglade turister.

Canazei by

Canazei ligger i den nordøstlige del af Italien, hvor der ikke er særligt langt til Østrig, der ligeledes huserer mange store og fine skidestinationer. Byen Canazei lader sig derfor også inspirere af stilen fra nabolandet, hvor smalle stræder og ældre rustikke og charmerende hytter er et tema der går igen, når du bevæger dig igennem byen. I byen bor kun lidt over 2.000 indbyggere, der dog ikke desto mindre gør en dyd ud af at bevare byens kultur samt oplevelsen af autencitet. Den massive turisme omkring skiområdet i Canazei har medført, at området har slået sig stort op hvad angår de gastronomiske oplevelser, hvor du har fantastiske muligheder for at finde både kroer og restauranter der serverer traditionelle egnsretter i høj kvalitet, og som er kræs for ganen. Canazei by har ligeledes flere fine shoppingmuligheder og butikker, samt en svømmehal, dampbad og solarium, samt både en bowlinghal og skøjtehal i nabobyen Alba ikke langt derfra. Byen Canazei ligger i en højde der er målt til 1.842 meter over havets overflade, hvilket sikre god kulde i området og mange måneder med sne hvert eneste år.

Skiskole og danskere i Canazei

Skiområdet nær Canazei er blandt de mest populære italienske skidestinationer for danskere, hvor lidt over 20.000 danskere vælger at stå på ski i området hvert eneste år. Mange af disse er gengangere som er blevet forelsket i området og de gode skifaciliteter, hvilket bringer dem tilbage år efter år. For de der er nye i både området og generelt på ski, er der dog også flere skiskoler, hvor det er muligt at lære de mest basale teknikker til ski og snowboard, samt lære dele af det gigantiske område at kende. Da der i området er stor konkurrence om de mange glade skiturister, er det ofte ikke noget problem at finde en skiskole at deltage i, selv uden forhåndstilmelding hjemmefra. I og omkring højsæsonen, vil enkelte selskaber og områder nær Canazei dog ligeledes tilbyde skiskoler med danske og skandinaviske instruktører. Pladserne på disse hold er gerne noget mere eftertragtede, da mange ser store fordele i at blive undervist af en der taler samme modersmål som dem selv – hvor særligt mange børnefamilier har stor glæde af skandinaviske instruktører. På disse hold er det som regel en god ide at tage kontakt til skiskolen allerede hjemmefra og i god tid, for at sikre jer, at der er plads på skiskolen til jer, når I kommer frem

Den italienske afterski-tradition

Selvom afterski-traditionen er noget som mange typisk forbinder med nabolandet Østrig, er der dog gode muligheder for også at feste samt hygge sig med alkohol i Italien. Afterski-festerne er i Italien de fleste steder dog noget mere afdæmpet end i Østrig, da områderne nær Canazei og Italien gerne tiltrækker noget flere par samt børnefamilier, fremfor kun unge festglade personer. Der findes dog stadigt flere hyggelige tavernaer, kroer og kældre hvor du iført skistøvler og sved på panden kan få dig en kold øl eller en god glas italiensk vin, mens området også har enkelte diskoteker, for de der virkeligt ønsker at feste igennem med høj musik og masser af alkohol.

Prisniveauet i Canazei

Generelt siges det, at man får mere for pengene på italienske skidestinationer sammenlignet med blandt andet Frankrig og Østrig. Prisniveauet for at tage på skiferie i Canazei ligger også på et niveau der er meget normal og typisk for skiferie på destinationer af denne størrelse. I så stort et område som Canazei, med så meget konkurrence blandt de mange arrangører, spisesteder og overnatningsmuligheder, er det derfor også muligt at finde og sammensætte en rejse til et ganske fornuftigt prisniveau, hvis man er klar til at arbejde lidt i det hjemmefra. Priserne for leje af ski og udstyr kan nemlig godt variere meget fra sted til sted, ligesom at mad og overnatning gerne bliver billigere jo længere det er fra Canazei centrum, og jo lavere det ligger i forhold til bjerget. Vælger I at overnatte lidt længere fra byen, vil I naturligvis have noget længere om morgenen og eftermiddagen, når i skal til og fra bjerget – hvor der dog er ganske fine transportmuligheder, så dette ikke behøver at blive et problem. Sidst men ikke mindst, har det også kæmpe indflydelse på prisen, hvornår på året i vælger at tage på skiferie i Canazei. Rejser I omkring højsæson, og særligt omkring skolernes vinterferie, vil i opleve, at både liftkort, leje af udstyr samt prisen for overnatninger er noget højere end hvis i rejser uden for sæson. Har i tid og mulighed for det, kan i med fordel rejse uden for sæson, og på denne måde sikre store besparelser på jeres rejse.