Skiferie til Bad Gastein

Den østrigske by og skisportsmekka Bad Gastein har meget at byde på, hvor de fantastiske sneklædte bjerge, det hyggelige bymiljø og de varme kilder trækker tusindvis af turister til året rundt, hvilket de har gjort i flere hundrede år. Den gamle kurby er dog i dag mest af alt kendt for deres skibakker og vilde natteliv, hvor kombinationen af ski og after-ski-fester trækker tusindvis af danskere og øvrige skiglade mennesker til hvert eneste år.

Blå pister

60 km

Røde pister

117 km

sorte pister

24 km

samlet pister

201 km

Børn

2/5

begynder

3/5

øvet

4/5

ekspert

3/5

afterski

5/5

spisesteder

4/5

shopping

4/5

Video fra Bad Gastein

Pistekort Bad Gastein

Bakker og løjper i Bad Gastein

Selvom Bad Gastein er en del af den imponerende store Ski Amadé med mere end 860 kilometer pister, bliver Bad Gastein kun betragtet som en mellemstor skisportsdestination i Østrig. Direkte tilknyttet Bad Gastein er der således 60 kilometer blå piste, 117 kilometer røde pister, 24 kilometer sorte pister samt et udefineret antal kilometer off-piste. Med sine godt 200 kilometer officielle pister er der dog stadig til ugevis af sjov og underholdning i sneen, hvilket også har fået betydning for de mange gengangere der kommer i området år efter år. De mange kilometer bakker og løjper i forskellige niveauer gør, at der noget for enhver smag og niveau, hvor både nybegyndere og øvede vil få en god oplevelse, såvel som familier både med og uden børn.

Skiskoler og niveauet for bakkerne

Som enhver anden større skisportsdestination er der i Bad Gastein et stort udvalg af skiskoler for både nybegyndere, øvede, eksperter samt flere skiskoler med særligt fokus på at undervise børnene. Særligt omkring højsæsonen og skolernes vinterferie, vil der ligeledes være flere skiskoler med både danske og skandinaviske skiinstruktører, hvilket særligt er en hjælp for børnene, som vil finde stor tryghed i at kunne forstå instruktørerne. På skiskolerne vil skiinstruktørerne lærer jer de basale teknikker til enten ski eller snowboard, og derefter langsomt præsentere jer for løjperne, startende ud med de letteste først, så I kan få prøvet teknikkerne af. 

Sportgastein og Dorfgastein

Bjergene og skisportsområderne i området nær Bad Gastain grænser op til flere andre skisportsområder, herunder Sportgastein og Dorfgastein. Begge områder er noget mindre en Bad Gastein, hvor de dog begge ligeledes tilbyder flere gode pister, som bestemt er besøget værd, og hvor du kan søge lidt afveksling fra bakkerne i Bad Gastein, hvis du har været der mange gange før.

Sportgastein ligger dybere inde i dalen, hvor I blandt andet vil kunne nå op i en højde på hele 2700 meter, hvilket er højere end noget sted i Bad Gastein, hvor højeste punkt er 2686 over havets overflade. Herfra, fra toppen af tinden, vil I på solrige og skyfri dage have en fantastisk smuk udsigt over bjerget Grossglockner, der med sine 3800 meter er Østrigs højeste bjerg.

Doftgastein er endnu mindre end Sportgastein, og ligger ved indgangen til Gasteinerdalen. Her vil flere mindre pister tage jer igennem skovene, hvor i trygt og sikkert vil kunne boltre jer på de brede familievenlige skipister i området. Området er ikke stort, men alligevel mindst en dag eller to værd at besøge.

Kurbyen Bad Gastein

Tilbringer du din skiferie i Bad Gastein, er et besøg i de varme kilder i Felsen Therme et must. De varme kilder og termiske bade har i hundredvis af år tiltrukket turister fra nær og fjern hele året rundt, hvilket tilbyder dig og dem du rejser med en noget utraditionel måde af slappe af på efter en hård dag på ski. Byens historie med de varme kilder har givet Bad Gastein status som en kurby, hvor det varme og mineralrige vand i kilderne siges at være godt for krop og sjæl, hvor en tur i vandet siges at kunne hjælpe med at bekæmpe visse typer af sygdomme.

Freestyle, langrend og off-piste i Bad Gastein

Foruden de lækre sneklædte pister i hele Gasteinerdalen, er området også kendt for sine mange events der afholdes fra tid til anden. Hvert år afholdes der klassiske Red Bull PlayStreets således i Bad Gastein, hvor flere af verdens bedste Freestylere konkurrere i freestyle i den store park ved Stubnerkogel. Generelt er Gasteinerdalen et populært sted at øve andet end det traditionelle skiløb, hvor flere løjper og snowparker giver gode muligheder for dem der ønsker selv at træne deres eget freestyle på ski og snowboard. Ligeledes findes der i området flere gode pister til off-piste-skiløb og langrend, hvilket bidrager til at mange forskellige typer besøger området.

Afterskiing i Bad Gastein

Det er så godt som umuligt at sige Bad Gastein uden også at sige afterski. De gode faciliteter til leg, freestyling og gode løjper til folk på alle niveauer har medført, at området tiltrækker mange unge og festglade personer. Som følge heraf har Bad Gastein med årene udviklet et vildt natteliv med mange gode afterski-fester på både barer, hoteller og diverse vandrehjem. Er du til høj bass, masser af shots og en vild aften i byen, er Bad Gastein således mere end leveringsdygtig i dette, hvor der også findes flere steder med mere afdæmpede med stadig hyggeligt og kontrollede afterskifester, hvor et typisk noget ældre og mere modent publikum indfinder sig efter de lange dage på løjperne.

Prisniveau på oplevelser og ophold i Bad Gastein

Prisniveauet i Bad Gastein ligger i den høje ende for både overnatning, skileje, skiskoler samt mad og drikke. Den store efterspørgsel på rejser og oplevelser i Bad Gastein tillader de mange arrangører, overnatningsmuligheder samt barer og restauranter at holde prisen høj, hvor der dog stadig er store forskelle på prisniveauet for overnatning i skolernes vinterferie (højsæson) samt uden for sæson. Den store efterspørgsel kommer dog ikke uden grund, hvor der er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet, og hvor du også med rette kan forvente dig noget mere af din rejse til Bad Gastein end hvis du køber en billig rejse til en noget mindre skisportssted. Vær i øvrigt opmærksom på, at prisniveauet gerne bliver højere jo nærmere du er bjergets top, hvor mad og drikke er noget dyre på toppen end nede i byen.

En anden god måde at holde prisen nede på en rejse til Bad Gastein er at bestille ferien i god tid, og gerne i et tidsrum uden for højsæson. Her kan du også overveje at finde overnatning længere fra skilifterne og yderområderne til Bad Gastein, hvilket ofte kan gøres billigere men derimod kræver længere transporttid til og fra løjperne for dig og dem du rejser med.