Skiferie til Saalbach

Komplet skidestination til enhver skiferie

Saalbach har (næsten) alt og er et af Østrigs absolut bedste skiområder!
Uanset om du er på jagt efter en skiferie til familien eller en herretur, kommer du ikke galt afsted med Saalbach.
Skiferie til Saalbach byder på pister til begyndere, øvede og eksperter. Der er masser af områder og pister at stå på, og om aftenen er der afterski i særklasse. 

Blå pister

205 km

Røde pister

166 km

sorte pister

37 km

samlet pister

408 km

Børn

4/5

begynder

4/5

øvet

5/5

ekspert

4/5

afterski

5/5

spisesteder

4/5

shopping

3/5

Prisniveau

3/5

Video fra Saalbach

På ski i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach byder på skiferie for enhver smag. Her pryder alt fra brede boulevard pister til hyggelige skov nedfarter, områderne. Derfor er Saalbach også en absolut favorit, når det kommer til skidestinationer blandt danskerne. Saalbach Skicirkus er forbundet med fire andre skiområder – Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn og Zell am See. Det betyder, at du her har 408 kilometer piste at stå på ski på. Her får du et område, som er lidt mere udfordrende end områder som Wagrain og Schladming

Ski i Saalbach-Hinterglemm

I Saalbach-Hinterglemm finder du et af de bedst sammenhængende skiområder i Østrig. Her finder du en nord og sydside af bjerget. Det er fedt fordi, at du på den ene side (sydsiden) har solen, og her også røde og blå pister, skov nedfarter og hyggelige Alms (restauranter/barer) ned langs bjerget. Den anden side (nordsiden), består primært af sorte pister og god sne – da den ligger i skyggen og sneen derved ikke bliver varmet op i løbet af dagen. Er du til snowparks, ligger der desuden en god park her.

Besøg Leogang

Skiløb i Leogang er bestemt et besøg værd, og du kan sagtens bruge et par dage her. Leogang byder på mange frokostmuligheder, og hyggelige spisesteder. De fleste af pisterne ligger på nordvendt bergside, og sneen er derfor god på de fleste pister i Leogang. 

Offpiste i Fieberbrunn

Har du det bedst med at stå på ski udenfor pisterne, så er det Fieberbrunn du skal besøge. Området blev sammenhængende med Saalbach i 2016 og her holdes hvert år afdelinger af Freeride World Tour. Stedet er oplagt til freeride ski, da der er mange gode områder når solen skinner, og når vejret halter, kan man trække ned under trægrænsen. Saalbach er ikke kendt som et freeride mekka, så du har altså gode chancer for at finde en linje, som stadig er uberørt.

Stå på ski til Zell am See

I 2019 blev en ny lift opført, og det bandt Saalbach og Zell am See sammen. Kan du derfor ikke få nok kilometer pister i Saalbach-Hinterglem, Leogang og Fieberbrunn, kan du besøge skiområdet Zell am See. En fordel er, at du kan besøge alle områderne på ét liftkort. Zell am See er blandt andet et børnevenligt område, og har du trang til shopping, er byen et besøg værd. Skulle du ende med at blive hængende i byen til efter lifternes lukketid, kan du let på fem minutter tage bussen hjem.

Pistekort Saalbach

Afterskiing i Saalbach

Er du til afterski, så er Saalbach en østrigsk perle. Både på bjergene og i Saalbach by, finder du barer og diskoteker med høj afterski klasse! 

Hinterhag Alm – beliggende på bjerget (heraf Alm) – er et sted du skal besøge, hvis du er i Saalbach. Hinterhag er et stort sted, og er meget velbesøgt. Så hvis du på forhånd ved at du vil besøge Hinterhag, så er det en god idé at booke bord i forvejen. Reservere du bord, skal du forudbestille drikkevarer for €400, og alle borde er som regel reserverede. Hinterhag er dog pengene værd, og alle de klassiske afterskiing sange er garanteret en afspilning.

Når Hinterhag lukker, skal du en tur ned i byen og afprøve de andre afterskibarer. Her kan vi anbefale Bauers, som både har en indendørs og udendørs bar. Og så skal du også forbi Spitz Pub, hvor Spacey spiller op til fest et par gange om ugen. 

Liftsystem og snesikkerhed i Saalbach

Saalbach investerer kraftigt i deres liftsystemer. Dette gør derfor Saalbach til ét af de bedste østrigske skisportssteder. Du kan derfor uden problemer stå på ski fra Saalbach-Hinterglem til Zell am See, og slipper for enten at skulle pakke bilen om morgenen, eller vente på at blive samlet op af skibussen.

Foruden investeringer i moderne ski liftsystem, så har Saalbach også investeret i mere end 400 snekanoner. Det betyder, at skulle vejret svigte og der er mangel på sne, så sørger de område ansvarlige for, at snekanonerne dækker pisterne med sne. Du behøver derfor ikke være nervøs for om der er sne.

Hvor er de bedste spisesteder?

Saalbach (og også Hinterglemm) rummer på mange fantastiske spisesteder. Faktisk er der mere end 70 steder hvor du kan få stillet din sult. Nogle anbefalede steder er Bobby’s Pub, Hotel Peter og Arte Vinum.
Hos Bobby’s Pub får dagens ret eller pizza, og det kan du kombinere med at spille bowling, pool, dart og meget andet. Stedet egner sig derfor til børnefamilier, hvor der skal være underholdning for alle aldre. Er du mere til autentiske spisesteder, kan Hotel Peter anbefales. Her serveres lokale østrigske retter, og præsenteres ofte af ejeren Peter. Skal det være fint, så er det Ante Vinum, placeret på Hotel Alpine Palace i Hinterglemm. Her får du en fantastisk gourmet oplevelse, med vine i særklasse.
 
Et lille skjult sted, men som vi klart kan anbefale, er La Trattoria i midten af Saalbach. Her får du fantastiske pizzaer og god autentisk – og italiensk – stemning. Men vær opmærksom på, at stedet er populært, så du kan risikere at stå i kø, hvis ikke du har bestilt bord hjemmefra.

Priser på liftkort og skileje

6 dages liftkort koster 2.180 DKK og dækker alle områder. Derudover kan der tilkøbes ekstra dage. Rejser du med et rejseselskab, så er liftkortet oftest inklusiv. 

Leje af ski og udstyr og snowboards til voksne starter ved 700 DKK, alt afhængigt at sværhedsgraden

Hoteller i Wagrain

4/5

Alpinresort Sport & Spa

Er du på familie skiferie, og nyder du samtidig at bo på et eksklusivt hotel mens du er på skiferie, så er Alpinresort Sport & Spa et godt bud. Foruden overnatning, kan du nyde hotellets indendørs pool, udendørs finsk sauna, dampbad, fitness og meget mere. Børnene kan bruge dagens sidste energi i legerummet. Hotellet ligger centralt placeret i Saalbach, og kun med 100 meter til Schattberg Express liften. Derudover har du mulighed for at bestille all-inclusive, så du ikke skal tænke på nogle måltider i løbet af ferien.

Læs mere om Aplinresort Sport & Spa her.

3/5

Hotel Central

Navnet afslører hotellets beliggenhed. Hotellet ligger nemlig placeret centralt på Saalbachs gågade. Så er du glad for at bo centralt, med alt indenfor gå afstand, er det her du skal bo. Dette kan også være en klar fordel, når du kommer slentrende hjem efter afterski. Endnu lettere bliver det, hvis du er til afterskiing på det berømte sted, Unterbar. Baren er nemlig placeret i hotellets kælder. Fra hotellet er der 150 meter til den nærmeste lift. Der er som regel kvartpension med i overnatningerne på Hotel Central i Saalbach. 

Læs mere om Hotel Central hos Vinterly.

4/5

Hotel Auwirt

Hotel Auwirt er et nyopført hotel, men med østrigsk stemning. Hotellet har central placering i Saalbach by, og hovedliften Schattberg Express ligger mindre end 100 meter fra hotellet. Hotellet rummer desuden en bar, wellness, sauna, dampbad og solarie. Bor du på Hotel Auwirt, er det oftest med halvpension. Rejser du på ferie med fly, så går bussen direkte fra lufthavnen og til hotellet. Det er derfor oplagt at bo her, hvis du rejser med fly.

Læs mere om Hotel Auwirt hos Vinterly.

Bestil skiferie til Wagrain her

Bestiller du skiferie gennem ovenstående link, støtter du Find-Skiferie.dk